Wij zijn NAC Street League

NAC Breda is meer dan voetbal. De club zit verankerd in de stad, waardoor het DNA van de Parel van het Zuiden verweven is met Breda en omstreken. Vanuit die positie hopen wij dan ook op maatschappelijk vlak een steentje bij te dragen. Wij zijn ons namelijk bewust van de maatschappelijke rol die we uit kunnen oefenen in de gemeente Breda en omstreken, zo ook met de NAC Street League.

topmenu-overons-header.jpg

DÉ STRAATVOETBALCOMPETITIE VAN BREDA

Gedurende het schooljaar gaan scholen de strijd aan met elkaar om te bepalen wie de sportiefste school van de stad is. Hierin draait het niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar vooral om sportief gedrag op en rondom de velden. Zo wordt voetbal als middel ingezet om het gedrag van leerlingen op een positieve wijze te beïnvloeden.

NAC Street League dé straatvoetbalcompetitie van Breda!

⇾ Meer informatie over NAC Maatschappelijk

Programma

Per seizoen staan zes tot tien speelrondes – verdeeld over twee seizoenshelften – op het programma. De wedstrijden van de NAC Junior Street League worden altijd gespeeld op dinsdagmiddag en de wedstrijden van de NAC Street League Geertruidenberg en Oosterhout altijd op woensdagmiddag. De wedstrijden van de NAC Street League en NAC Ladies Street League zijn op donderdagmiddag. Het trapveldje uit de wijk wordt als stadion gebruikt tijdens thuiswedstrijden.

Met sportiviteitspunten kunnen meer punten worden behaald dan met de gangbare wedstrijdpunten! De wedstrijden worden begeleid door studenten en staan onder leiding van gecertificeerde scheidsrechters. Het programma, de uitslagen, standen, wedstrijdverslagen en andere nieuwsberichten worden wekelijks bijgehouden op de website.

Wanneer jij deelneemt aan één van de NAC Street League competities ontvang je een officieel NAC Street League-tenue.

 

Scoor bonuspunten!

Niet alleen tijdens wedstrijden kun je punten verdienen. Samen met jouw klas/klassen scoor je bonuspunten bij het uitvoeren van een buurtbijdrage, deelname aan een workshop of met sportief gedrag tijdens de Kick-off en Finaledag. 

In samenwerking met de GGD West-Brabant en andere belangrijke partijen is er een speciaal workshoppakket ontwikkeld over actueel maatschappelijke thema’s. De workshops worden per klas gegeven in de reguliere lessen.

De centrale aftrap bestaat uit sport- en spelactiviteiten bij het Rat Verlegh Stadion zodat de verschillende deelnemende scholen kennis kunnen maken met elkaar. Op de finaledag worden de finalewedstrijden gespeeld. Aan het einde van de dag wordt de winnaar beloond met een prijs voor alle deelnemende klassen!

Kortom de NAC Street League is een project waarin enerzijds lekker wordt gesport maar anderzijds ook aandacht is voor actuele maatschappelijke thema’s. Naast het gevarieerde activiteitenaanbod zullen bij sommige onderdelen ook soms één of meerdere spelers van NAC aansluiten!

4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl