WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

04 april 2024

Maandag 28 maart was het zover: de start van de dertiende editie van de nationale “Week van het Geld”. Onder het motto ‘Hoe ben jij geld de baas?’ wil de organisatie Wijzer in geldzaken jongeren helpen om goed met geld om te gaan. Dit is voor zowel nu als in de toekomst. Daarvoor hebben Gemeente Breda, Instituut voor Maatschappelijk Welzijn Breda (IMW Breda) en NAC Maatschappelijk de handen ineengeslagen en een onvergetelijke speurtocht in elkaar gezet.

De week begon met een opening namens NAC Maatschappelijk en Gemeente Breda. In een korte presentatie hebben zij de kinderen uitgelegd waarom het zo belangrijk is om meer over geld te weten én hoe de week gaat verlopen.

De speurtocht was bestemd voor alle deelnemende basisscholen van de NAC Street League. De NAC Street League is dé straatvoetbalcompetitie van Breda. Hierbij gaat het niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar ook om sportiviteit en buurtbijdrages leveren. Daarnaast volgen zij gedurende de competitie ook workshops met maatschappelijke thema’s, waaronder een workshop “Held met Geld”.

Gedurende de speurtocht kregen de deelnemende basisscholen meer te weten over geldzaken. Zowel de kinderen als begeleiders hebben verschillende opdrachten uitgevoerd en daarbij punten verdiend. “Fijn dat er was nagedacht over de vraagstelling, zodat de speurtocht voor alle leerlingen van zowel het regulier als speciaal basisonderwijs goed te begrijpen was”, aldus docent Martijn Hoogers. Aan het einde van de speurtocht, zijn deze punten ingewisseld en kregen zij een goodiebag met een pasjeshouder, minivoetbal, geldspel, stressbal en stripboeken.

Op de woensdag was programmamaker en presentator Klaas van Kruistum aanwezig om de informatieavond (Ouderavond 2024: ontdek, leer en leid) af te trappen. Tijdens deze avond voor zowel ouders als leerlingen, waren er verschillende workshops. Deze workshops gingen over geld (Gemeente Breda/IMW), roken, vapen & alcohol (Novadic Kentron), media (CJG breda) en een gezonde leefstijl (HAEMS Training). Voor de kinderen waren er ook verschillende activiteiten, waaronder een persconferentie met NAC-verdediger Boy Kemper en spellen verzorgd door Grote Broer/Grote Zus en Jongerenwerk Surplus.

Meer nieuws

img_7812.jpg

Finaledagen NAC Street League op 5 en 6 juni!

Lees dit bericht
img_1056.jpg

Afhandeling incident NAC Junior Street League

Lees dit bericht
1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl