NAC Street League groeit in randgemeenten

01 augustus 2021

Vraag naar NAC Street League groeit!

Het NAC Street League project is een groot begrip in Breda en startte vorig jaar ook in Geertruidenberg. Deze maatschappelijke voetbalcompetitie, welke al twaalf jaar draait in Breda, is erop gericht om sportiviteit en respect onder kinderen en jongeren te bevorderen. Daarnaast gaan de teams middels workshops en challenges aan de slag met verschillende actuele, maatschappelijke thema’s.

 

Jeugd gaat middels sport/voetbal aan de slag met sportiviteit, respect en andere maatschappelijke thema’s. De competitie wordt in randgemeenten georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van basisscholen, in Breda sluiten de klassen 1 en 2 van de middelbare scholen ook aan. Elke school kan deelnemen met een eigen team.

 

De vraag naar het project de NAC Street League groeit zowel in Breda als in de randgemeenten. Zo hebben voor komend jaar twintig basisscholen en elf middelbare scholen zich aangemeld in Breda en is de verwachting dat ook Geertruidenberg zal aansluiten met tien teams.

 

Hennie van Kuijk, initiatiefnemer namens Buurtsportcoach Geertruidenberg, vertelt hier het volgende over: ‘We zijn trots dat Geertruidenberg de eerste gemeente buiten Breda is die van start gaat met de NAC Street League. NAC leeft in Geertruidenberg en zal daarom zeker de interesse wekken van de jeugd. Het is belangrijk dat de jeugd na schooltijd meer gaat bewegen. Deze competitie welke meer is dan alleen voetbal, draagt daar zeker aan bij.”

 

Ilse Kleinjan, projectcoördinator NAC Street League, bevestigd dat de NAC Street League leeft in zowel Breda als Geertruidenberg. Ook geeft zij aan dat NAC Maatschappelijk open staat voor groeimogelijkheden in Breda en andere randgemeenten. Mocht NAC Maatschappelijk door middel van de NAC Street League of met een andere wijze iets kunnen betekenen voor u of in uw omgeving. Neem dan contact op via maatschappelijk@nac.nl.

Meer nieuws

bfs-2juni2.jpg

Brabantse topclubs gaan de strijd met elkaar aan

Lees dit bericht
20221006-ek2a8930.jpg

De ontknoping van de NAC Street League nadert!

Lees dit bericht
20221006-ek2a8806.jpg

Speelronde week 19

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl