Speelronde 5 wedstrijdverslagen

19 november 2021

Wedstrijdverslag van speelronde 5 (Breda) op dinsdag 16 en donderdag 18 november en speelronde 2 (Geertruidenberg) op woensdag 17 november.

Wedstrijdverslag vijfde en tweede speelronde

Vanaf deze speelronde hebben wij opgeroepen geen publiek mee te nemen naar de wedstrijden van de NAC Street League. De leerlingen hebben elkaar daarom binnen het team nóg beter aangemoedigd. Lees hieronder het wedstrijdverslag van speelronde 5.

Dinsdagmiddag speelde Helder Camara een spannende thuiswedstrijd tegen De Liniedoorn. Yayda, de spits van Helder Camara, verzorgde twee mooie doelpunten. De wedstrijd eindigde in 6-3. Bij De Tweesprong tegen De Wisselaar was er positieve support langs de zijlijn vanuit de eigen teams. De leerlingen wisten elkaar goed te motiveren, maar de bonuspunten sprongen er bij De Wisselaar nog iets meer uit. De eindstand werd 11-6 voor de thuisploeg. Door het ietwat koude herfstweer speelde De Eerste Rith in de gymzaal van de thuisploeg (de Internationale School). De teams gingen gelijk tegen elkaar op, zeker op het vlak van de bonuspunten. De uitploeg ging met 8-15 naar huis en het werd 7-6 in de bonuspunten.

Op het schoolplein van Ons SBO verwelkomden de leerlingen het team van De Zandberg. Een wedstrijd tussen een fanatieke groep 7 en 8. De uitploeg verloor met 19-2, maar alle NOAD-bonuspunten zijn behaald. In de Haagse Beemden complimenten voor de keepers van zowel De Wildert als van De Griffioen. Thuisploeg De Wildert had in de rust drinken geregeld voor de tegenstander, die bonuspunten zijn wel binnen. De eindstand werd 12-6.

Ook bij De Hoogakker vs. De Driezwing zijn de bonuspunten binnengehaald. Beide teams speelden erg sportief en hielpen elkaar waar nodig. Het werd een spannende 15-11 als eindstand. Even verderop een eindstand van 18-3 bij Olympia tegen De Rietvink. Op het begin hebben de teams een goede opfrissing van de regels gekregen door scheidsrechter Joost en achteraf gaven de leerlingen elkaar een sportieve hand.

In Geertruidenberg verplaatsten alle teams zich naar voetbalclub FC Right Oh. Langs de zijlijn was er genoeg support voor de leerlingen door de spandoeken en mascottes. Ook Buurtsportcoach Geertruidenberg was aanwezig als wedstrijdbegeleiding. Op de donderdagmiddag trainden de teams van ISK met de Fontys-studenten. De training bestond uit een minitoernooi van vier teams, welke werd afgesloten met een grote partij. Tijdens de training kwam de handhaving langs die een potje hebben meegevoetbald. De leerlingen hadden het naar hun zin en zijn klaar voor hun volgende wedstrijd.

Even verderop speelden de Ladies van Bredero tegen de Ladies van het OLV. Ondanks dat de uitploeg geen wissels had, wisten ze er met de winst vandoor te gaan (3-19). De thuisploeg droeg goed bij aan het ‘matchday’-gevoel met hun grote spandoeken en gekleurde fakkels. Ook bij de jongens (OLV – Bredero) hing er een positieve sfeer in de lucht. De einstand werd 18-8. Wel mogen beide teams nog iets meer respect tonen naar de scheidsrechter.

Daarnaast een leuke en sportieve wedstrijd op de Rotonde Dome. Bij de gelijk opgaande strijd waren het de Christoffel Ladies die er met de winst er vandoor gingen (13-17). Gelukkig waren er genoeg ballen aanwezig, want die vlogen alle kanten op. Bij de jongens een hele spannende wedstrijd bij Christoffel tegen De Rotonde (uit). Dit was te zien aan de ruststand van 10-11 en de eindstand van 19-23. Beide teams waren lekker sportief naar elkaar, ook al was de spanning om te snijden.

Het was deze speelronde even wennen zonder publiek, maar de leerlingen mogen trots zijn op zichzelf. Op naar volgende week!

Meer nieuws

finaledagafsluiting.jpg

Schitterend eind NAC Street League seizoen

Lees dit bericht
wedstrijdverslag14.jpg

speelronde 14 wedstrijdverslagen

Lees dit bericht
wedstrijdverslag13.jpg

Speelronde 13 wedstrijdverslagen

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl