Speelronde 10 Wedstrijdverslagen

25 maart 2022

Lees hier het weekverslag van speelronde 10 (Breda) op dinsdag 22 maart en donderdag 24 maart en speelronde 8 (Geertruidenberg) van woensdag 23 maart.

Op dinsdag ging speelronde 10 van start in Breda. De Internationale school begon met een goede warming up. Die hielp de spelers goed want in de rust kwamen zij al op voorsprong met 3-1. Na een mooie wedstrijd tegen de Parel werd het uiteindelijk 8-6. Bij de Rietvink tegen de Driezwing kwam de wedstrijd snel opgang. In de eerste helft scoorde het thuisteam al zes doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd gaf iedereen elkaar de hand en vulde de scheidsrechter een score in van 17-0.

Bij de Eerste Rith tegen Ons SBO zorgden de supporters voor een leuke sfeer tijdens de wedstrijd. Hierdoor hadden beide teams veel moed en speelde de spelers erg sportief. Het werd 12-18 voor Ons SBO.

In Geertruidenberg gingen de teams speelronde 8 in. Op verschillende veldjes speelden de teams in het heerlijke zonnetje de wedstrijden. Hoge Waai 7 won hun wedstrijd met 20-9 van Biekorf 7B. In de Regentenstraat, in Raamsdonk, won Hoge Waai 8 op het nippertje van Biekorf 7A. Het werd 12-11.

Bij de inhaalwedstrijden werden er veel penalty’s genomen. Zo scoorde Ruif 8B twee van de drie penalty’s. Wilsdonck 7 had een eigen mascotte uit groep 3 meegenomen. Hij mocht zelfs van de tegenstander even meespelen én scoorde voor het team. De tegenstander, Ruif 8B, heeft hierdoor zeker de NOAD-bonuspunten behaald.

Op donderdag speelde de middelbare scholen in totaal zes wedstrijden. Bij het Brederocollege tegen de Rotonde ging het in de eerste helft alle kanten op. Op een gegeven moment werd het bij het Brederocollege rumoeriger en kregen zij een aantal doelpunten tegen. In de tweede helft herpakte beide teams zich en werd het een mooi veldspel, met als eindstand 10-17.

Ook de dames hebben zich goed ingezet tijdens de wedstrijden. Bij Graaf Engelbrecht tegen ISK verliep de wedstrijd goed. Een aantal dames hebben mooie doelpunten gemaakt. Aan het einde van de wedstrijd toonden beide teams respect naar elkaar en gaven de hand. Het thuisteam won met 12-4 en Bregje, van Graaf Engelbrecht, werd woman of the match.

Bij de meiden van Markenhage - Mencia de Mendoza was het een gezellige wedstrijd. De muziek stond op en doelpunt na doelpunt werd gemaakt. Uiteindelijk won Markenhage met 22-5.

Het zonnige weer verlaat ons even, maar dat mag de pret niet drukken voor volgende week!