Terugblik op eerste seizoenshelft NAC Street League

21 december 2023

De eerste seizoenshelft van het NAC Street League seizoen 2023-2024 zit er op! Het was een waar spektakel, vol indrukwekkende momenten, competitieve spelers en vooral in het teken van sportiviteit.

Kick-off

De aftrap van het seizoen vond 4 oktober plaats op P5, de parkeerplaats naast het Rat Verlegh Stadion. In de ochtend werden de leerlingen van de NAC Junior Street League begroet door de organisatie en NAC O21 speler Dion Versluis. Het was een dag vol activiteiten waarmee de eerste punten zijn verdiend voor de competitie. Als winnaar van de dag nam KBS De Griffioen met trots de kampioensbeker in ontvangst. Echter, het was niet alleen winnen dat de dag speciaal maakte; OBS De Wildert ontving de Sportiviteitsprijs, een beloning voor hun fair play en enthousiasme.

Na een enerverende ochtend was het de beurt aan de middelbare scholen. Hier kregen de leerlingen van de NAC (Ladies) Street League een warm welkom, met Corijn Kokkeel van NAC O21 als eregast. De kick-off barstte los met activiteiten zoals voetbalpartijtjes, estafettes, en zelfs een voetbalquiz. De kampioen van het vorige seizoen, De Nassau, toonde wederom hun talent en mocht met de dagwinst naar huis, terwijl ISK Breda de sportiviteitsprijs claimde.

In Geertruidenberg werd een soortgelijke kick-off georganiseerd, gevuld met sportieve activiteiten, van voetbalwedstrijdjes tot gaten schieten en zelfs spandoeken maken. De Hoge Waai en Biekorf stonden als glorieuze winnaars op het podium, en met kers op de taart zorgden Stef de Wijs en Lars Mol selectiespelers van NAC 1, voor de feestelijke prijsuitreiking en deelden handtekeningen uit.

Speelrondes

Na een adembenemende kick-off volgden de speelrondes elkaar soepel op, met slechts één onderbreking vanwege storm Ciara. Speelronde vier vormde een hoogtepunt, waarbij Dirk van Veen en Liniedoorn de straten betoverden met een epische strijd, die uiteindelijk eindigde in een zinderende 12-13. Deze wedstrijd was extra speciaal door de aanwezigheid van NAC-middenvelder Aimé Omgba, die de voetballers verraste.

Ereronde

De winnaars van vorig seizoen werden nog één laatste keer in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse Avondje NAC Maatschappelijk. De leerlingen van de Nassau, de Rietvink, Biekorf en de Duizendpoot liepen met trots hun ereronde langs het veld voordat de wedstrijd NAC – Jong Ajax begon. Om 20:00 uur begon daadwerkelijk de bal te rollen en genoten de leerlingen van het welbekende Avondje NAC.

Koplopers

Dit seizoen domineren in de verschillende competities De Wildert, ONS SBO, Vonder 8, De Nassau, Markenhage, Het Christoffel en Graaf Engelbrecht. Ze wonnen bijna elke wedstrijd en bovendien vaak met grote cijfers waardoor ze een indrukwekkend doelpuntensaldo hebben. Daarnaast scoorden ze buiten het veld ook veel NOAD-punten waardoor ze bovenaan in de ranglijst te vinden zijn. De inzet, sportiviteit en maatschappelijke betrokkenheid van deze teams zorgen ervoor dat ze op dit moment de terechte koplopers zijn.

 

Workshops

Naast de sportieve prestaties op het veld, leggen we in de NAC Street League de nadruk op persoonlijke ontwikkeling via workshops en educatie, waarbij onze partners een waardevolle bijdrage leveren:

  • IMW's "Held met Geld" voor workshops over financiële bewustwording.
  • HAEMS Training voor B-Fit en een gezonde levensstijl.
  • Get Bright voor inzicht in verantwoord gebruik van social media.
  • Novadic-Kentron met workshops over alcohol en groepsdruk.
  • European Football for Development Network voor educatie over discriminatie en respect.

Samen werken we aan zowel fysieke vaardigheden als persoonlijke groei, en we zijn dankbaar voor de betrokkenheid van onze educatieve partners.

Maatschappelijke challenge

Tijdens deze seizoenshelft stond ook de jaarlijkse maatschappelijke challenge centraal, waarbij scholen zich hebben ingezet voor het goede doel. Dit jaar ging de challenge over de spierziekte Duchenne, waarbij leerlingen niet alleen op het veld maar ook daarbuiten hun krachten bundelden voor een waardevolle bijdrage aan onderzoek en bewustwording. De opbrengst is naar Team Finnspiration gegaan. 

Het eerste halve seizoen zit erop, maar de energie, de passie en het straatvoetbalavontuur gaan onverminderd door. Terwijl we vooruitkijken naar de komende speelrondes en de finaledagen in mei, waar de kampioenen van 2023/2024 zullen schitteren, willen we alle deelnemers, coaches en supporters bedanken voor een geweldig eerste deel van het NAC Street League-seizoen. Laten we de goede sfeer volgend jaar vasthouden. Prettige feestdagen en een geweldige jaarwisseling! Tot snel op de velden van Breda en Geertruidenberg.

Meer nieuws

1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
dezandberg-deparel5(1).jpg

NAC Street League hervat competitie

Lees dit bericht
kickoffbeker.jpg

Terugblik op eerste seizoenshelft NAC Street League

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl