Speelronde week 15

15 april 2023

Lees hier het weekverslag van speelronde 15 op 11, 12 en 13 april in Breda en Geertruidenberg.

NAC JUNIOR STREET LEAGUE

Op een zonnige dinsdag speelde Helder Camara in de NAC Junior Street League tegen het Noorderlicht. De nummer twee van de competitie nam de drie punten mee naar huis met een uitslag van 2-17. We schakelen door naar onze commentator ter plekke in het Ruusbroec Stadium. Ons SBO nam het thuis op tegen Dirk van Veen. De thuisploeg won met 6-1 en steeg naar plek vier in de competitie. Laatste wedstrijd in deze competitie speelde Okba Ibnoe Nafi uit in de stadion Balie Nello tegen de Liniedoorn. Het thuisspelende team liet de supporters juichen, want de wedstrijd werd gewonnen met 12-2.

In de tweede competitie van de Junior Street League speelde de Griffioen thuis tegen de Weerijs. In dit doelpuntrijke wedstrijd won de thuisploeg met 23-5. In de wijk de Heuvel stond een mooi affiche op de planning. Hier speelden de nummer één tegen de nummer twee. Na een spannende wedstrijd won de Rietvink met 8-7 van de Parel waarmee de Rietvink nog maar één punt achter staat en aansluit bij de koploper. In stadion het Hoogakkertje speelde de Wildert een eenzijdige partij tegen de Hoogakker. Het spel eindigde in 2-34.  De Eerste Rith speelde een lastige uitwedstrijd tegen KBS Olympia. In de Olympia Arena werd er gewonnen door de uitploeg met 2-7 en bleven ze goed meedoen met de middelste plaatsen.

NAC STREET LEAGUE GEERTRUIDENBERG

Op sportcomplex de Emmaweg waren er woensdag twee wedstrijden te spelen. Het begon met de Ruif 7 tegen de Biekorf 8A. Waar Ruif 7 probeert weg te komen bij de onderste regione speelde de Biekorf voor aansluiting bij de top vier. Na het laatste fluitsignaal won de uitploeg met 1-10. De volgende kraker in dit stadion was Vonder 8 tegen Biekorf 7A. De Biekorf 7a was in topvorm en behaalde een overtuigende overwinning van 8-2 tegen Vonder 8. We zappen door naar kanaal twee waar er gespeeld wordt in stadion de Omschoorweg. Hier speelden Ruif 8B tegen Wilsdonck 7. Ruif 8b was de sterkere ploeg en won de wedstrijd met een score van 4-1. Ruif 8A tegen Biekorf 8B was een wedstrijd dat op en neer ging. Waar het vooraf met de brilstand begon, eindigde het vandaag in een spannend duel in 3-3. Van kanaal twee schakelen we door het volgende kanaal waar het altijd garant staat voor veel doelpunten. Dat bleek ook wel van de wedstrijden die er nu werden gespeeld. Eerste wedstrijd was het duel tussen Hogewaai 8 tegen Biekorf 7B. De wedstrijd eindigde met een duidelijke overwinning voor Hogewaai 8, met een score van 8-1. Vonder 7 versus Vuurvlinder 7 was een wedstrijd dat af leek stomen op een gelijkspel, maar Vonder 7 dacht daar anders over en scoorde de winnende net voor tijd. Het eindigde in 4-3.

NAC (LADIES) STREET LEAGUE

Het was een drukke donderdag op de sportcomplexen in de stad. Op het sportcomplex Kees Kuijsveld vond de spannende wedstrijd plaats tussen Christoffel en Graaf Engelbrecht. De supporters waren in grote getalen aanwezig en de sfeer zat er goed in. Beide teams gaven alles wat ze in zich hadden om de overwinning te behalen. De wedstrijd tussen Christoffel en Graaf Engelbrecht was een nek-aan-nekrace. Beide teams toonden hun vaardigheden en probeerden kansen te creëren om te scoren. De wedstrijd was intens en het tempo lag hoog. Uiteindelijk was het Graaf Engelbrecht die de overwinning behaalde met een eindstand van 6-4. Ze vierden hun overwinning uitbundig, terwijl Christoffel teleurgesteld het veld verliet.

Op Park D'OLV vond een andere spannende wedstrijd plaats tussen OLV en ISK. Het was een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij beide teams hard werkten om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Uiteindelijk wist ISK de overwinning te behalen met een eindstand van 11-9. OLV baalde van de nederlaag, maar feliciteerde tegelijkertijd ISK met hun overwinning.

Op een ander veld speelde Prinsentuin tegen De Rotonde. Prinsentuin begon sterk en scoorde enkele doelpunten, maar De Rotonde liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Met een sterke comeback wisten ze uiteindelijk de wedstrijd te winnen met een eindstand van 13-7. Prinsentuin baalde van de nederlaag, maar gaf De Rotonde sportief een hand.

Op het vrouwenveld stonden de dames van ISK tegenover de dames van OLV. OLV was oppermachtig en wist de ene na de andere goal te maken. ISK kon geen vuist maken en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zware nederlaag van 32-0. OLV vierde hun overwinning, terwijl ISK moed putte uit de leermomenten van de wedstrijd.

Tot slot vond de wedstrijd tussen de dames van De Rotonde en Prinsentuin plaats. Beide teams waren vastberaden om te winnen en streden hard op het veld. Uiteindelijk wist Prinsentuin de overwinning te behalen met een eindstand van 13-4. De spelers van Prinsentuin waren dolblij met hun overwinning, terwijl De Rotonde met opgeheven hoofd het veld verliet en vastbesloten was om de volgende keer sterker terug te komen.

Deze dagen van intense voetbalwedstrijden zijn ten einde gekomen. De teams gaven alles wat ze in zich hadden, maar er konden maar enkele winnaars uit de bus komen. De spelers gaven elkaar sportief een hand en bedankten de supporters voor hun aanmoedigingen. De wedstrijden zouden nog lang besproken worden en de teams zullen zich voorbereiden op de volgende uitdaging.

Meer nieuws

speelronde6gesnedeng.jpg

NAC Street League speelronde week 6

Lees dit bericht
teamfoto.jpg

NAC Street League speelronde week 5

Lees dit bericht
nslaimeaanwezigspeelronde4.jpg

NAC Street League speelronde week 4

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl