Speelronde week 14

08 april 2023

Lees hier het weekverslag van speelrondeweek 14 op 4, 5 en 6 april in Breda, Geertruidenberg en Oosterhout.

NAC JUNIOR STREET LEAGUE

Op een zonnige dinsdag 4 april startte de NAC Junior Street League met speelronde 14. De Eerste Rith, die in de middenmoot van de competitie staat, speelde een thuiswedstrijd tegen het Griffioen. De uitploeg was te sterk met 2-23. In Stadion de Goalvink liet de thuisploeg het publiek vele male juichen. De Rietvink won de wedstrijd tegen de Weerijs met 17-1. In wijk de Heuvel speelde de Parel tegen de Hoogakker. Het uitverkochte stadion moedigde de thuisploeg naar de overwinning. Ze wonnen met 17-2. Op sportcomplex de Wilderdome vond een spannend affiche plaats. De toeschouwers werden door de hoge uitslag flink verwend. De Wildert trok uiteindelijk aan het langste eind en won in de slotfase met 12-11 van Olympia. In Stadio Floradio speelde het Noorderlicht een thuiswedstrijd tegen de Liniedoorn. Beide ploegen speelde voor de winst, maar moesten het doen met een gelijkspel.

NAC STREET LEAGUE GEERTRUIDENBERG

Afgelopen woensdag stond er weer een nieuwe speelronde voor de boeg in de NAC Street League van Geertruidenberg. De twee groepen acht van de Ruif namen het tegen elkaar op in een spannend duel. Lang bleef de brilstand op het bord staan, maar uiteindelijk won 8A doormiddel van een penalty de wedstrijd. Vonder 8 speelde tegen groep 7B van de Ruif. Ondanks dat de Vonder een schooljaar hoger zitten, kregen de spelers van Ruif toch een aantal kansjes. Vonder 8 trok aan het langste eind en won met 8-3. We schakelen door naar een ander veld van Geertruidenberg. Wilsdonck 7 nam het, in een vooraf voorspeld spektakelstuk, op tegen de generatiegenoten van Biekorf. Na een spannend duel won Biekorf 7B door in de laatste mimuUT te scoren met 11-12. Vuurvlinder 7 speelde thuis tegen Biekorf 7A. De scheids kon deze wedstrijd veel schrijven, want er werd maar liefst 20 keer gescoord. De thuisploeg won met 13-7. Op sportcomplex Emmaweg waren het twee hele bloedstollende wedstrijden. Biekorf 8A speelde tegen Hoge Waai 8. Waar de wedstrijd begon met een gelijkspel, was dat ook naar 40 minuten zo het geval. Het duel eindigde in 2-2. Biekorf 8B nam het op tegen Vonder 7. Het mooie affiche eindigde in 4-1 voor de thuisploeg.  

NAC STREET LEAGUE OOSTERHOUT

Na een lange break stonden de spelers weer op de wei in Oosterhout. Het leuke aan deze competitie dat de teams elke speeldag twee wedstrijden spelen. De duizendpoot speelde tegen de Pionier 1 en Montesori. Beide duels werden nipt gewonnen en doen ze hele goede zaken voor het kampioenschap.
Pionier nam het deze dag op tegen de Duizendpoot en Montesori. Pionier kwam met een goede instelling naar het veld. Ze verloren beide partijen.
Montesori speelde tegen de Duizendpoot en de Pionier. Ze begonnen goed aan de dag door de eerste wedstrijd te winnen, maar de tweede werd helaas verloren. Al met al kunnen ze positief terugkijken.

Op MeanderCourt werd er van het veld veel gevraagd. Er waren deze dag 3 wedstrijden. Pionier 2 tegen Sterrendonk. Ook speelde Sterrendonk tegen Wijkteam Meander en Pionier 2 tegen het Wijkteam. De drie duels werden in positieve sferen afgerond en maken ze zich weer klaar voor de volgende speelronde.


NAC STREET LEAGUE

Waar er donderdag heel veel wedstrijden niet door zijn gegaan, stonden er toch drie mooi duels op de planning. OLV Lyceum speelde tegen Graaf Engelbrecht. De Parels speelden in een regenachtige park de OLV. Het duel was een eenzijdige pot voor Graaf Engelbrecht en won met 3-16. Markenhage speelde gisteren in bijzonder stadion. Ze speelden een thuiswedstrijd in de gymzaal van de tegenpartij. Doordat Prinsentuin eerst met de 3 punten van door leek te gaan, draaide Markenhage het helemaal om en won met 6-12. Ook Nassau en ISK speelde in een overdekte stadion. Nassau trok aan het langste eind en won met 9-3.

Tot slot een spannende speelronde. Oosterhout is weer in volle gang en is benieuwd wie er dit seizoen met de prijzen vandoor gaat!  Volgende week staan weer nieuwe wedstrijden op het programa waar veel bloedstollende affiches op de planning staan. Tot na het weekend! 

Meer nieuws

img_7812.jpg

Finaledagen NAC Street League op 5 en 6 juni!

Lees dit bericht
img_1056.jpg

Afhandeling incident NAC Junior Street League

Lees dit bericht
1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl