Speelronde week 13

31 maart 2023

Lees hier het weekverslag van speelrondweek 13 op 28, 29 en 30 maart in Breda en Geertruidenberg

NAC JUNIOR STREET LEAGUE

Er stond weer een mooie speelronde voor de boeg in deze week. Deze maand staat het 15-jarig bestaan van de NAC Street League centraal. Hier gingen de ploegen met elkaar op de foto om zo hun sportiviteit te tonen. Daarnaast spatte het plezier van de velden, omdat ze blij zijn dat ze mee kunnen doen aan de Street League. Dinsdag trapte de deelnemers van de NAC Junior Street League de week af. De Eerste Rith speelde tegen de Rietvink. Hier was de spanning om te snijden. Uiteindelijk trok de Rietvink aan het langste eind met een eindstand van 13-18. Op het Hoogakkertje speelde de nummer 4 (de Hoogakker) tegen nummer 8 (De Weerijs). Het duel eindigde in het voordeel voor de thuisploeg in 22-6. In de Olympia Arena nam KBS Olympia het op tegen de koploper De Parel. Helaas konden ze het thuispubliek niet verwennen en vertrok de bezoekende ploeg het veld met de drie punten. KBS de Griffioen speelde op eigen bodem tegen OBS de Wildert. Het was een vermakelijke partij waar de spelers heel veel energie in het spel legde. Na het laatste fluitsignaal won de thuisploeg met 15-5. 

Ons SBO, die ook wel beroemd is door persschrijver Pieter, nam het op tegen Het Noordelicht. Het was een spannende wedstrijd want de nummers 5 en 3 speelde tegen elkaar. Je zag Pieter druk schrijven over de wedstrijd en kon zijn pen niet neerleggen. Uiteindelijk won SBO door in de laatste vijf minuten de winnende te maken en de wedstrijd over de streep te trekken. De koploper van de competitie, de Wisselaar, nam het in stadion van de Kleijn op tegen Helder Camara. De uitploeg kon de drie punten niet mee nemen en verloor de wedstrijd met 15-3. Balie Nello stond deze dag centraal in het spektakelstuk. De strijd tussen nummer 2 en 4 was ook te lezen in de stand. KBS de Liniedoorn won de wedstrijd met 7-5 van Dirk van Veen.

NAC STREET LEAGUE GEERTRUIDENBERG

Op woensdag gingen de spelers in Geertruidenberg weer de wei in. Zij maakte zich op voor een doelpuntrijke speelronde. De Biekorf 7b probeerde weg te komen van de onderste plaatsen nam het op tegen de jaaroudere schoolgenoten. De bovenste lichting nam de drie punten mee en won met 1-9. In de Regenstraat, waar het droog was, speelde de Wilsdonck 7 tegen De Ruif 8a. Het duel was een groot doelpuntenfestijn. De uitploeg won maar liefst met 10-25. De Ruif 8b speelde een moeilijke wedstrijd tegen de nummer 4. Uiteindelijk won de Vonder 7 met 1-4. Biekorf 7a speelde in de Emmaweg tegen Biekorf 8b en verloor met 2-10. Daardoor maakt 8b het gat groter met de middenmoot van de competitie. De Ruif 7 mocht deze wedstrijd jammer genoeg vaak de aftrap nemen. Vuurvlinder was deze wedstrijd te sterk en won met 3-24. De nummer 1 nam het als laatste wedstrijd op tegen Vonder 8. De koploper, Hoge Waai 8, kende geen titelstress en won met 5-2.

NAC (LADIES) STREET LEAGUE

De heren van Christoffel Breda speelde op sportpark Kees Kuijveld thuis tegen Markenhage. De uitploeg kwam met goede moed naar het sportpark om de hoog geklasseerde Christoffel te verslaan. Uiteindelijk wonnen ze met mooi spel wat eindigde met 7-16. ISK Breda speelde donderdags een uitwedstrijd in de Prinsen Arena. De bezoekers kende geen onderschatting en wonnnen de wedstrijd met 5-9. Bij de dames van Markenhage tegen het Christoffel konden de speelsters elkaar bijna niet verstaan. De uitploeg nam een vol uitvak mee, met onder andere spandoeken en trommels, naar Stadion Markenello. Het uitvak wilde hun ploeg een steuntje in de rug geven. Helaas hielp het niet. De thuisploeg won met 33-0. De dames van ISK namen het op tegen de Prinsentuin met een gelijkspel, 8-8, als resultaat.

Al met al een doelpuntrijke speelronde. Volgende week staan weer nieuwe wedstrijden op het programa. Tevens komt de bal bij de NAC Street League in Oosterhout ook weer in beweging. Oosterhout komt na een lange winterstop te hebben gehad weer het veld op. Tot volgende week!

Meer nieuws

speelronde6gesnedeng.jpg

NAC Street League speelronde week 6

Lees dit bericht
teamfoto.jpg

NAC Street League speelronde week 5

Lees dit bericht
nslaimeaanwezigspeelronde4.jpg

NAC Street League speelronde week 4

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl