NAC Street League speelronde week 5

17 november 2023

Lees hier het weekverslag van speelronde 5 op 14, 15 en 16 November in Breda en Geertruidenberg.

NAC Junior Street League

Op een regenachtige dinsdagmiddag werden de wedstrijden in de NAC Junior Street League competitie afgewerkt. Ondanks het mindere weer gaven de teams alles op het veld. De Hoogakker ontving thuis De Griffioen, maar moest een zware nederlaag incasseren met een score van 14-2 in het voordeel van de uitploeg. Het weer mocht dan niet meezitten, maar het enthousiasme op het veld was zeker wel aanwezig.

Ondanks het mindere weer trokken de supporters massaal naar het veld om de wedstrijd tussen De Weerijs en De Rietvink bij te wonen. De eerste helft was een intens duel waarin beide teams goed aan elkaar gewaagd waren, resulterend in een 1-1 stand bij rust. In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanzienlijk, De Weerijs nam snel afstand en scoorde binnen enkele minuten na rust al vier keer, waardoor ze op een comfortabele voorsprong van 5-1 kwamen. Ondanks de inspanningen kon De Rietvink deze achterstand niet meer ombuigen en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 8-4. Desondanks genoot het publiek van een boeiende en levendige wedstrijd.

De Liniedoorn beleefde een pittige wedstrijd op eigen terrein tegen ONS SBO, waarbij de uitploeg overtuigend won met 2-11.

Dirk van Veen speelde thuis tegen Het Noorderlicht. Beide ploegen waren erg sterk in kansen creëren en uiteindelijk deze kansen omzetten tot goals. Dat zorgde voor veel doelpunten tijdens deze wedstrijd en de einstand was dan ook 12-6 in het voordeel van Het Noorderlicht.

Het Kasteel speelde op eigen terrein tegen De Wildert, en dit keer vond de wedstrijd plaats in de gymzaal, waardoor het slechte weer buiten geen spelbreker kon zijn. De wedstrijd ontvouwde zich als een waar spektakel, met beide teams die elkaar geen millimeter ruimte gaven. De zaal weerklonk met gejuich bij elke goal, en het publiek werd getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn. Het Kasteel trok uiteindelijk aan het langste eind met een zinderende eindstand van 14-13.

In een uitdagende confrontatie speelde De Spoorzoeker thuis tegen De Wisselaar, waarbij de Spoorzoeker voorafgaand aan de wedstrijd nog geen zege had behaald, terwijl De Wisselaar al twee overwinningen op hun naam had staan. Het spelbeeld was duidelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van De Spoorzoeker. Ondanks enkele kansen voor de thuisploeg, bleek het niet genoeg voor een gelijkspel of overwinning. De Spoorzoeker moest uiteindelijk genoegen nemen met een 14-4 nederlaag. Een moeilijke wedstrijd waarin De Wisselaar zijn dominante vorm bevestigde.

NAC Street League Geertruidenberg

Op woensdag verhuisde het speelveld voor alle ploegen naar het terrein van FC Right-oh. In een sfeervolle ambiance stond Vonder 7 tegenover Ruif 7A, waar het nieuwe veld voor extra uitdaging zorgde. Ondanks een levendig publiek dat langs de lijn stond, moest Vonder 7 een 2-4 nederlaag incasseren.

Wilsdonck 8 betrad het veld met vastberadenheid en speelde tegen Ruif 8A. Wilsdonck 8 was oppermachtig en Ruif 8A kon hier niks tegenoverstellen wat resulteerde in een 8-0 overwinning voor Wilsdonck 8.

Het duel tussen Biekorf 7B en Biekorf 8 was een interne strijd tussen beide klassen. Het publiek was getuige van een felle strijd, waarbij Biekorf 8 met 0-10 uiteindelijk won.

Vonder 8 toonde hun klasse in een wedstrijd tegen Ruif 7B op een veld waar ze niet aan gewend zijn. Met een verbluffende 18-0 overwinning liet Vonder 8 zien dat ze heer en meester waren op het veld, ondanks de mogelijk lastige omstandigheden. Het publiek was getuige van een ontketend Vonder 8 dat de ene na de andere goal scoorde.

De laatste wedstrijd van deze competitie vond plaats tussen Hoge Waai 7 en Hoge Waai 8. Het gezegde "last best" bleek hier helemaal waar te zijn, want we werden getrakteerd op een fantastische wedstrijd. Het spel golfde op en neer, beide teams waren aan elkaar gewaagd en creëerden tal van kansen en doelpunten. Op voetbalvereniging FC Right-oh resulteerde deze intense confrontatie in een gelijkspel van 6-6. Het publiek was de grote winnaar bij deze wedstrijd.

NAC Street League

In een wedstrijd die eenrichtingsverkeer was richting het doel van Markenhage, speelde Prinsentuin van Cooth thuis. Het thuisteam domineerde duidelijk het spel en vertaalde dit overwicht naar een indrukwekkend aantal doelpunten. De eindstand was dan ook 24-0 in het voordeel van de thuisploeg.

In een geweldige wedstrijd vol passie, trucjes en doelpunten speelde Het Christoffel thuis tegen OLV Lyceum. Het was een waar spektakel waarin beide teams alles gaven. Uiteindelijk trok Het Christoffel aan het langste eind met een eindstand van 25-14 in hun voordeel. De supporters werden getrakteerd op een fantastische pot voetbal met een overvloed aan doelpunten.

NAC Ladies Street League

In een eenzijdige strijd op eigen terrein speelde OLV Lyceum tegen Het Christoffel, waarbij het al snel duidelijk werd dat OLV Lyceum de overhand had. Het werd een walkover, met de keeper van Het Christoffel die nog veel ballen wist tegen te houden, anders zou de score nog hoger zijn opgelopen. De eindstand sprak boekdelen: 36-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Meer nieuws

img_7812.jpg

Finaledagen NAC Street League op 5 en 6 juni!

Lees dit bericht
img_1056.jpg

Afhandeling incident NAC Junior Street League

Lees dit bericht
1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl