NAC Street League Breda van start met spetterende kick-off

11 oktober 2022

Breda, 6 oktober 2022 - De NAC Street League is op 6 oktober 2022 van start gegaan in de Gemeente Breda. De maatschappelijke straatvoetbalcompetitie startte met een kick-off waarbij meer dan 1000 leerlingen de sportieve strijd met elkaar aan gingen tijdens verschillende activiteiten. Alle leerlingen spraken na afloop vol lof over de kick-off en keerden enthousiast naar huis.

Tijdens het ochtendprogramma werden de groepen 7 en 8 van deelnemende basisscholen verwelkomd om de NAC Junior Street League te openen, er waren 24 teams aanwezig.  De deelnemers van de NAC (Ladies) Street , bestaande uit dertien teams, werden in de middag ontvangen. Naast de competitiewedstrijden werden ook andere inspanningen gevraagd van de deelnemers. Zo was er een dribbel estafette, schoten de leerlingen in een goal met gaten, werd levend tafelvoetbal gespeeld en nog veel meer! Naast sportieve activiteiten werd ook creativiteit gevraagd van leerlingen, zo creëerde zij samen met supportersgeledingen van NAC Breda spandoeken, welke gebruikt worden tijdens het voetbalseizoen.

 

Het thema stond dit jaar in het teken van het Wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar, alle teams kregen een land toegewezen. Leerlingen van de Dirk van Veen en Graaf Engelbrecht scoorden de meeste punten en waren de verdiende winnaars, de teams van de Hoogakker en het OLV waren het meest sportief en kregen een blauwe kaart toegereikt.

 

Alle activiteiten werden in goede banen geleid door hulp van stagiaires en vrijwilligers. Ook droegen Aartsen Fruit, ALD, Brabantsportfonds, Cees van der Horst, EFDN, Fontys, Gemeente Breda, GGD West-Brabant, GBGZ HB, Heifer, Hero, Hoeks Zonwering, Hoppenbrouwers, Jumbo, Kober, Nouwens Transport en UEFA een steentje bij.

 

Het seizoen is feestelijk geopend en vanaf nu volgen er wekelijks wedstrijden op dinsdag en donderdag. De leerlingen strijden voor een kampioenschap door op zowel sportief vlak als op maatschappelijk vlak te presteren. Kijk voor meer informatie op www.nacstreetleague.nl

Meer nieuws

1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
dezandberg-deparel5(1).jpg

NAC Street League hervat competitie

Lees dit bericht
kickoffbeker.jpg

Terugblik op eerste seizoenshelft NAC Street League

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl