NAC Street League barst los in drie gemeenten

11 oktober 2022

Breda, 4 oktober 2022 - De NAC Street League start dit seizoen in drie gemeenten, namelijk Breda, Oosterhout en Geertruidenberg. Tijdens de bekende maatschappelijke straatvoetbalcompetitie van NAC Breda strijden leerlingen van basis- en middelbare scholen tegen elkaar door aan de slag te gaan met sportiviteit, respect en andere maatschappelijke thema’s.

Vrijwel elke week spelen de leerlingen een wedstrijd volgens een NOAD-bonuspuntensysteem, punten ontvangen de teams daarin niet alleen door het winnen van wedstrijden, maar vooral door sportief gedrag op en rondom de velden.

 

Programma NAC Street League

Op dinsdagmiddag spelen de teams van de NAC Junior Street League, bestaande uit leerlingen uit groep 7 en 8 van Bredase basisscholen, hun wedstrijden. De Okba Ibnoe Nafi debuteert dit jaar in de competitie. De leerlingen van klas één en twee van het voorgezet onderwijs in Breda spelen op donderdagmiddag om de titel van de NAC Street league en NAC Ladies Street League, hierin debuteert Prinsentuin van Cooth.

 

Op woensdagmiddag zijn naast leerlingen van verschillende basisscholen in gemeente Geertruidenberg, nu ook leerlingen van gemeente Oosterhout actief. Vanaf november nemen de jonge voetballers van basisscholen Sterrendonk, Montesori, Meander, Duizendpoot en Pionier deel aan het project. Met ingang van het nieuwe seizoen bereikt de NAC Street League een deelnemersaantal van meer dan 2200 leerlingen in Breda en omstreken.

 

Naast het spelen van wedstrijden gaan leerlingen op school aan de slag met maatschappelijke thema’s middels verschillende workshops. Voormalig NAC-speler Robbie Haemhouts verzorgt de workshop over een gezonde leefstijl. Buiten de lijnen zijn nog meer punten te verdienen door het uitvoeren van buurtbijdrages zoals opruimwerkzaamheden in de wijk of het bezoeken van woonzorgcentra . De leerlingen dragen op deze manier bij aan de maatschappij en aan de stad.

 

Spetterende kick-off op donderdag 6 oktober

De kick-off van de NAC Street League in Breda vindt donderdag 6 oktober plaats op parkeerplaats P5, naast het Rat Verlegh Stadion. Hier trappen de teams de competitie af met wedstrijden en andere sportieve spellen. Bovendien staat de kick-off in het teken van kennismaken met elkaar. Gemeente Geertruidenberg houdt de kick-off op woensdag 19 oktober en gemeente Oosterhout ontvangt alle deelnemers op woensdag 2 november.

 

Alle activiteiten worden in goede banen geleid door hulp van stagiaires en vrijwilligers. Ook dragen Aartsen Fruit, ALD, Brabantsportfonds, EFDN, Fontys, Gemeente Breda, GGD West-Brabant, GBGZ HB, Heifer, Hero, Hoeks Zonwering, Hoppenbrouwers, Jumbo, Kober, Nouwens Transport, UEFA en Rabobank een steentje bij.

 

Meer informatie over de partners en over de NAC Street League is te vinden op de website van de NAC Street League: www.nacstreetleague.nl.

Meer nieuws

e49d3ae1-c1b3-4943-bbf2-9b9a6e29d0f0(4).jpg

Speelronde week 48 wedstrijdverslagen

Lees dit bericht
speelrondeweeknieuwwedstrijdverslag.jpg

Speelronde week 47 wedstrijdverslagen

Lees dit bericht
fotospeelrondeweek46weekverslag2.jpeg

Speelronde week 46 wedstrijdverslagen

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl