Speelronde 9 Wedstrijdverslagen

18 maart 2022

Lees hier het wedstrijdverslag van speelronde 9 (Breda) op dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart en speelronde 7 (Geertruidenberg) van woensdag 16 maart.

Op dinsdag hing, in het zonnetje, het spandoek van de Rietvink weer klaar. De wedstrijd tegen de Griffioen hebben zij helaas met 0-8 verloren. Op het gebied van sportiviteit hebben zij wel alle punten behaald. Dit kwam door de mooie aanmoedigingen van de bezoekers en het goede veldspel. De junior of the match was Merlijn van de Griffioen.

Enkele teams hadden een spannende wedstrijd. Deze eindigde namelijk allemaal in een gelijkspel. De Zandberg tegen de Weerijs eindigde in een 11-11. Ook bij de Eerste Rith tegen de Dirk van Veen was het gelijkspel. De eindstand werd 14-14.

Op woensdag werden er zes wedstrijden gespeeld in Geertruidenberg. Daarbij waren er ook twee inhaalwedstrijden die aan het einde van de middag werden gespeeld. Enkele teams hebben hun steun laten zien tegen de oorlog in Oekraïne. Bij aanvang van de wedstrijd kwamen ze het veld op met de Oekraïense vlag op hun wangen als steunbetuiging.

De wedstrijden zijn goed verlopen en punten zijn verdeeld. De scores liepen niet hoog op maar de wedstrijden waren wel spannend. Zo werd het bij Wilsdonck 8 tegen Vonder 8 1-0. Daarnaast eindigden drie wedstrijden in een gelijkspel van 1-1.

Op donderdag zijn voor de middelbare scholen de eerste wedstrijden van 2022 gespeeld. Daarbij werden een aantal mooie eerste doeltreffers gemaakt. Bij de jongensteams ging het er hard aan toe en vielen er veel doelpunten. Tussen de Christoffel en het Brederocollege verliep de wedstrijd goed. Door een paar kleine foutjes in de achterhoede bij Bredero liep Christoffel in op de punten. Echter hield de man of the match, Marko van het Bredero, het team goed op de been door een paar mooie assists.

Ook bij de meiden ging het goed op de velden. Zo hebben de ISK Ladies gewonnen van Mencia de Mendoza met 2-10. Allemaal waren ze super blij tijdens de wedstrijd en liep het zelfvertrouwen ook goed op. Tijdens een denderende wedstrijd tussen de Graaf Engelbrecht en Markenhage is uiteindelijk Iris, van Graaf Engelbrecht, women of the match geworden. Met een aantal mooie goals bracht zij haar team op een voorsprong. Het werd 22-5 voor het thuisteam.

Op naar de volgende speelrondes!

 

 

Meer nieuws

img_9463.jpg

Winnaars NAC (Junior) Street League verzilveren schoolreis

Lees dit bericht
finaledagennsl.jpg

Zomerse afsluiting van het NAC Street League seizoen

Lees dit bericht
bfs-2juni2.jpg

Brabantse topclubs gaan de strijd met elkaar aan

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl