NAC Street League seizoen 23/24 in de startblokken

28 september 2023

De maatschappelijke straatvoetbalcompetitie van NAC Breda zal dit jaar in twee gemeenten worden gespeeld, Breda en Geertruidenberg. Leerlingen van basis- en middelbare scholen zullen strijden, niet alleen op het veld, maar ook om sportiviteit, respect en andere maatschappelijke initiatieven buiten het veld.

Vrijwel wekelijks zullen de leerlingen in wedstrijdverband tegen elkaar uitkomen, waarbij teams punten kunnen verdienen volgens het NOAD-bonuspuntensysteem. In deze competitie draait het niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar vooral om sportief gedrag en inzet voor maatschappelijke initiatieven. Zo wordt voetbal als middel ingezet om het gedrag van leerlingen op een positieve wijze te beïnvloeden.

Knallende kick-off: woensdag 4 en 11 oktober!

Op woensdag 4 oktober wordt het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen van de NAC Street League in Breda. Het spektakel vindt plaats op parkeerplaats P5, naast het Rat Verlegh Stadion. Hier zullen de basisscholen ‘s ochtends in actie komen en de middelbare scholen in de middag. De dag staat vol in teken van sport- en spelelementen om het NAC Street League seizoen van start te laten gaan. De kick-off in Geertruidenberg staat gepland op woensdag 11 oktober.

NAC Street League seizoen 2023-2024

Dit seizoen staan zes tot tien speelrondes verdeeld over twee seizoenshelften op het programma. Het trapveldje uit de wijk wordt als stadion gebruikt tijdens thuiswedstrijden. Op dinsdagmiddag nemen de teams van de NAC Junior Street League, bestaande uit leerlingen uit groep 7 en 8 van Bredase basisscholen, deel aan de competitie. Dit seizoen verwelkomen we de Spoorzoeker als debutant. Op woensdagmiddag zullen de leerlingen van verschillende basisscholen in gemeente Geertruidenberg in actie komen. Op donderdagmiddag is het de beurt aan de leerlingen van klas één en twee van het voortgezet onderwijs in Breda, die strijden voor de titel in de NAC Street League en NAC Ladies Street League.

Naast het spelen van wedstrijden zullen leerlingen op school aan de slag gaan met maatschappelijke thema's tijdens verschillende workshops. Daarnaast kunnen leerlingen extra punten verdienen door buurtbijdragen. Deze kunnen variëren van opruimwerkzaamheden in de wijk tot het organiseren van een spelletjesmiddag in het verzorgingshuis. Hiermee dragen de leerlingen bij aan de maatschappij en hun stad. In december wordt een maatschappelijke challenge gehouden. Het doel waar de leerlingen zich voor gaan inzetten wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Meer nieuws

speelronde6gesnedeng.jpg

NAC Street League speelronde week 6

Lees dit bericht
teamfoto.jpg

NAC Street League speelronde week 5

Lees dit bericht
nslaimeaanwezigspeelronde4.jpg

NAC Street League speelronde week 4

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl