Speelronde 11 wedstrijdverslagen

01 april 2022

Lees hier het weekverslag van speelronde 11 (Breda) op dinsdag 29 maart en donderdag 31 maart en speelronde 9 (Geertruidenberg) op woensdag 30 maart.

Op dinsdag hield het koelere en bewolkte weer de kinderen niet tegen. De wedstrijd van Helder Camara tegen de Wisselaar begon met een spannende eerste helft. Helaas liet het thuisteam het hangen in de tweede helft en ging de Wisselaar er met de winst vandoor. Het werd 3-8. De spelers van de Griffioen hebben zich sportief opgesteld tegen het team van Olympia. Dit heeft hun beloond in een winst van 5-8. Het was een bloedstollend spannende wedstrijd voor de Dirk van Veen tegen de Zandberg. De junior of the match werd Jannes, van de Zandberg. Ondanks dat hij veel ballen tegen hield, werd het een gelijkspel. De eindstand was 10-10.

In Stadio Floradio speelde het Noorderlicht tegen de Liniedoorn een scherpe wedstrijd, met het nodige respect naar elkaar toe. Tijdens het spel waren er zowel fanatiekelingen binnen als buiten het veld. Het thuisteam verloor echter met 2-8. Ondanks dat de Internationale School geen wedstrijd had, hebben zij zichzelf al wel voorbereid op de eerst volgende. Dit deden zij met een goede training georganiseerd door de begeleiders.

Op woensdag zetten de teams in Geertuidenberg alles op alles om te winnen. Biekorf 7B had voor de wedstrijd tegen Hoge Waai 8 genoeg mascottes meegenomen. Na een moeizame eerste helft komt het team van Biekorf 7B terug in de tweede helft. Beide teams scoorde mooie doelpunten en de wedstrijd eindigde in 17-12 voor de Hoge Waai 8. Tijdens de wedstrijd van Biekorf 7A tegen Vonder 8 stonden er veel wissels langs de zijlijn. Het uit team nam maar liefst zestien spelers mee naar het veld. In de eerste helft was het voor dit team zoeken naar de beste opstelling en daarom kwam Biekorf 7A op een voorsprong van 3-0. Echter herpakte Vonder 8 zichzelf in de tweede helft. Uiteindelijk werd het een gelijkspel, van 5-5.

Op donderdag speelde de middelbare scholen drie wedstrijden. Bij Markenhage- ISK kwam het uit team al snel op voorsprong met 0-3. Waarna er doelpunt om doelpunt viel. Aan het einde wist Markenhage op het nippertje te winnen met 8-7. De wedstrijd Christoffel- OLV Lyceum was een mooie wedstrijd. De spelers van beide teams maakte veel goede acties en doelpunten. Man of the Match is dan ook Akram, van de Christoffel, geworden. Het OLV Lyceum won uiteindelijk met 12-26.

Bij de dames werd er één wedstrijd gespeeld, ISK tegen Markenhage. De damesteams waren goed aan elkaar gewaagd. De meiden van ISK speelde erg sportief en vol enthousiasme de wedstijd. Uiteindelijk bleek het team van Markenhage toch iets sterker. De scheidsrechter vulde een stand in van 4-6.

Volgende week staan er weer wedstrijden op het programma. Alle teams hebben er zin in!