Dirk van Veen zet zich in voor Amnesty International

20 december 2022

Amnesty International is een organisatie die opkomt voor mensenrechten en onvrede. Ze doen dit over de hele wereld. Amnesty International heeft een actie genaamd ‘’Write for Rights’’. Dit is een actie waarin je brieven kunt schrijven naar mensen over de hele wereld die onterecht in de gevangenis zitten of nog veroordeeld kunnen worden. Daarnaast kun je ook een brief naar de ambassade van een land sturen waar iemand onterecht vast zit. De ambassade kan dan nogmaals naar de zaak kijken.

Er zijn miljoenen mensen die in dit probleem zitten en strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren ze actie voor gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid. De actie van Amnesty International is dus Write for Rights. In 2022 werd Bernardo uit Guatemala uit de gevangenis vrijgelaten, want er zijn naar hem meer dan 30.000 brieven gestuurd. Uiteindelijk heeft de regering van Guatemala nogmaals naar de zaak gekeken en is hij vrijgelaten.

Wij doen dit jaar als school voor het eerst mee met deze actie en hopen dat er nog meer mensen worden vrijgelaten die onterecht vast zitten.

Groetjes de Dirk van Veen

 

Meer nieuws

1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
dezandberg-deparel5(1).jpg

NAC Street League hervat competitie

Lees dit bericht
kickoffbeker.jpg

Terugblik op eerste seizoenshelft NAC Street League

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl