Dirk van Veen zet zich in voor Amnesty International

20 december 2022

Amnesty International is een organisatie die opkomt voor mensenrechten en onvrede. Ze doen dit over de hele wereld. Amnesty International heeft een actie genaamd ‘’Write for Rights’’. Dit is een actie waarin je brieven kunt schrijven naar mensen over de hele wereld die onterecht in de gevangenis zitten of nog veroordeeld kunnen worden. Daarnaast kun je ook een brief naar de ambassade van een land sturen waar iemand onterecht vast zit. De ambassade kan dan nogmaals naar de zaak kijken.

Er zijn miljoenen mensen die in dit probleem zitten en strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren ze actie voor gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid. De actie van Amnesty International is dus Write for Rights. In 2022 werd Bernardo uit Guatemala uit de gevangenis vrijgelaten, want er zijn naar hem meer dan 30.000 brieven gestuurd. Uiteindelijk heeft de regering van Guatemala nogmaals naar de zaak gekeken en is hij vrijgelaten.

Wij doen dit jaar als school voor het eerst mee met deze actie en hopen dat er nog meer mensen worden vrijgelaten die onterecht vast zitten.

Groetjes de Dirk van Veen

 

Meer nieuws

img_9463.jpg

Winnaars NAC (Junior) Street League verzilveren schoolreis

Lees dit bericht
finaledagennsl.jpg

Zomerse afsluiting van het NAC Street League seizoen

Lees dit bericht
bfs-2juni2.jpg

Brabantse topclubs gaan de strijd met elkaar aan

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl