05 november 2021

Speelronde 3 op dinsdag 2 en donderdag 4 november.

Speelronde 3 21/22 - 2&4 november 2021

Na de herfstvakantie mochten de leerlingen meteen weer aan de bak tijdens speelronde 3!

De wedstrijd De Rietvink – De Driezwing werd afgetrapt in het stadion ‘De Goalvink’ bij WDS’19. Scheidsrechter Ronald heeft de wedstrijd enkele keren stil moeten leggen doordat de bal een aantal keer buiten het veld ging, maar dat mocht de pret niet drukken voor beide teams. De Driezwing ging uiteindelijk met de winst naar huis door 7 keer te scoren tegenover 3 doelpunten van De Rietvink. Verderop in de Haagse Beemden stond De Wildert vs. Olympia op het programma, een sportieve en drukbezochte wedstrijd. De supporters genoten van de wedstrijd met als eindstand 14-6.

Ook bij Helder Camara tegen De Tweesprong waren er veel enthousiaste supporters aanwezig. Een stand van 4-4 bij de rust had nog niet alles bepaald. Helder Camara zorgde voor een eindstand van 11-6. Een andere wedstrijd in de Haagse Beemden, De Hoogakker tegen De Griffioen eindigde in 2-21. Beide teams speelden de hele wedstrijd enthousiast en hadden mooie spandoeken gemaakt.

Een spannende pot bij Dirk van Veen tegen De Weerijs. Beide teams gaven elkaar handjes na overtredingen en respecteerden elkaar. Die NOAD-bonuspunten zijn wel binnen. Met slechts één doelpunt meer ging De Weerijs met de winst naar huis. Beide teams bij Het Noorderlicht tegen De Wisselaar waren erg fanatiek in het spel, maar op een respectvolle en sportieve manier. De wedstrijd eindigde in 3-11 met extra bonuspunten voor beide teams voor de spandoeken.

Ook bij Ons SBO - De Eerste Rith een spannende wedstrijd waar de sportiviteit in de rust er vanaf spatte. Het uitteam zorgde namelijk voor fruit in de rust. De einstand werd 2-6. Een gezellig duel bij de Oranjedome waar De Parel en de Internationale School het tegen elkaar opnamen. De uitploeg was een uitblinker in de sportiviteit, maar ging naar huis met 12-1.

In de NAC (Ladies) Street League stonden er donderdag vijf wedstrijden op het programma.

Voor de NAC Ladies Street League nam het Markenhage het tegen ISK op. Een spannende wedstrijd waarin de teams gelijkt op gingen op zowel het spel als binnen de NOAD-bonuspunten. In de tweede helft nam Markenhage haar kansen qua doelpunten en werd de uitslag 5-1. Ook bij de andere Ladies-wedstrijd waren de eerste bonuspunten gewonnen door de juiste tenues van de dames. Door het grote veld speelden Graaf Engelbrecht tegen Mencia een 7-vs-7-pot, welke eindigde in 22-1.

Voor de jongens een herfstachtige wedstrijd bij de Tessenderlandt Lane waar de wedstrijdbegeleiding eerst het veld blaadjesvrij moest maken. Voor zowel de jongens van Tessenderlandt als van De Rotonde waren er veel supporters aanwezig. De wedstrijd eindigde in 16-7 voor het thuisteam. Beide teams kunnen nog meer punten winnen door te focussen op de sportiviteit en respect. Bij ISK vs. Markenhage spatte de sportiviteit er wel vanaf. Met een uitslag van 15-5 was het een spannende wedstrijd en volgens supporters een genot om naar te kijken. De jongens van Mencia speelden tegen de jongens Graaf Engelbrecht. De grote uitslag, 4-19, mocht de pret niet drukken. Mencia bleef gemotiveerd en respectvol, en de teams zijn samen nog op de foto geweest. Uitstekend voor de bonuspunten deze week.