Brabantse topclubs gaan de strijd met elkaar aan

17 mei 2023

Op vrijdag 2 juni wordt de eerste editie van het Brabanttoernooi georganiseerd. In het toernooi spelen Brabantse topclubs met twee teams op in het Frans Heesen Stadion van TOP Oss om de titel van beste OldStars-team en meest sportieve team in de Street League.

Op het terrein van voetbalclub TOP Oss wordt op vrijdag 2 juni gestreden om de titel voor het beste OldStars team van de regio én de prijs voor het sportiefste team van de Street League. Om 16:00 uur wordt er afgetrapt en beide toernooien duren tot ongeveer 18:00 uur. In het stadion is genoeg plek om naar deze wedstrijden te komen kijken. De toernooien zijn een initiatief van de maatschappelijke foundations van betaald voetbalclubs FC Den Bosch, FC Eindhoven, NAC Breda, PSV, RKC Waalwijk en TOP Oss en worden medemogelijk gemaakt door het BrabantSport Fonds.

Street League

De Street League is een straatvoetbalcompetitie tussen klassen en vriendengroepen. Bij deze voetbalcompetitie gaan teams de strijd aan met elkaar om te bepalen wie het sportiefste van de gemeente is. Hierin draait het niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar vooral om sportief gedrag op en rondom de velden. In een toernooivorm spelen alle ploegen onderling wedstrijden tegen elkaar. Samen met je team speel je tegen andere teams uit jouw gemeente. De winnende teams uit de lokale Street League competities mogen op vrijdag 2 juni de eigen club vertegenwoordigen tijdens het Street League toernooi in het stadion van TOP Oss.

NAC Street League

OldStars walking football

Ook voor ouderen is het belangrijk om in beweging te blijven en mensen te ontmoeten. Met het OldStars walking football concept van het Ouderenfonds wordt dat voor alle senioren gerealiseerd. Walking football is een voetbalvariant waarbij enkel gewandeld mag worden en fysiek contact niet is toegestaan. Zo kunnen ouderen fit blijven zonder blessures op te lopen. De meeste Brabantse betaald voetbalorganisaties faciliteren dit bij amateurverenigingen in de buurt. OldStars walking football biedt naast beweging voor ouderen ook een mooie gelegenheid om sociale contacten te onderhouden. Steeds vaker hoor je verhalen over eenzaamheid onder ouderen. Dit concept is een mooi initiatief om eenzaamheid tegen te gaan. Uiteindelijk gaat van elke deelnemende betaald voetbalorganisatie een afgevaardigde naar het toernooi in Oss, waar bepaald wordt welk team het beste OldStars team van Brabant is.

NAC OldStars

Over BrabantSport Fonds

Het Brabants Sportfonds is een samenwerking tussen BrabantSport, Provincie Noord-Brabant en het Brabantse bedrijfsleven. Samen willen zij maatschappelijke problemen die spelen in de provincie tegengaan. Zo voelt één op de tien ouderen zich eenzaam en heeft ook één op de tien kinderen overgewicht. De toernooien in Oss zijn het sluitstuk van twee langlopende door het BrabantSport Fonds ondersteunde projecten die deze doelgroepen stimuleren om actief te blijven door te blijven bewegen, maar ook door de sociale contacten te onderhouden. Dit is de eerste editie van dit provinciale toernooi van de Street League en OldStars. Met één dag voor beiden partijen worden twee vliegen in een klap geslagen. Er is voor beide projecten een gezamenlijke subsidie aangevraagd bij het Brabants Sportfonds.

Meer nieuws

img_7812.jpg

Finaledagen NAC Street League op 5 en 6 juni!

Lees dit bericht
img_1056.jpg

Afhandeling incident NAC Junior Street League

Lees dit bericht
1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl