Afhandeling incident NAC Junior Street League

23 mei 2024

Op dinsdag 7 mei 2024 vond een incident plaats na een wedstrijd van de NAC Junior Street League. Inmiddels hebben de betrokkenen met elkaar rond de tafel gezeten en zijn er afspraken gemaakt. Duidelijk is in ieder geval dat dit soort incidenten niet worden getolereerd.

Het incident

Tijdens één van de wedstrijden in de NAC Junior Street League-competitie verliep het spel soms wat onvriendelijk, wat enkele ingrepen van de scheidsrechter en toezichthouders vereiste. Ondanks de spanningen toonden spelers wederzijds respect en accepteerden ze de beslissingen van de scheidsrechter. Na de wedstrijd ontstond een incident. Dit leidde tot een heftige reactie van omstanders, wat de situatie deed escaleren. Verschillende spelers werden hierbij belaagd. Begeleiders van diverse organisaties hebben op den duur de situatie onder controle gekregen en op basis van het voorval zijn direct acties ondernomen.

Gevolgen

NAC Maatschappelijk zet zich in voor een respectvolle en veilige omgeving voor alle deelnemers. Daarom worden met alle hoofdrolspelers van het incident gesprekken gevoerd om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. NAC Maatschappelijk en Grote Broer/Grote Zus zullen in de klassen van deze teams uitleg geven over de situatie en het belang van respectvol gedrag benadrukken.

Om de situatie een positieve draai te geven worden de teams binnenkort uitgenodigd voor een leuke activiteit bij voetbalclub WDS'19. Dit vindt plaats tijdens schooltijd zodat alle leerlingen kunnen deelnemen. Daarnaast neemt NAC Maatschappelijk proactief stappen om mogelijk toekomstige incidenten te voorkomen.

Voor meer informatie over de NAC Street League en het incident kunt u contact opnemen via maatschappelijk@nac.nl.

Meer nieuws

img_7812.jpg

Finaledagen NAC Street League op 5 en 6 juni!

Lees dit bericht
img_1056.jpg

Afhandeling incident NAC Junior Street League

Lees dit bericht
1000010952.jpg

WEEK VAN HET GELD 2024: ‘HOE BEN JIJ GELD DE BAAS?’

Lees dit bericht
4.0nacgras-omslagfotofacebook.png

Meer weten? Neem gerust contact op

We horen graag van je!

076 521 4500 maatschappelijk@nac.nl